9 oct. 2011

Iran - Ziua 5 - Pe drum / Esfahan

Aproape toata ziua am petrecut-o pe drum, spre Esfahan (in limba romana este utilizat frecvent numele Ispahan). Drum lung cu autocarul, de la ora 9 pana la 16 - ~450 km. Printre calatori era si un ungur, plecat la tur cu bicicleta (trecuse prin Georgia, Armenia, nordul Iranului, si se indrepta spre Irak), care considerase ca nu e prea amuzant sa dai la pedale prin desert (apropo, temperatura la Shiraz era undeva pe la 27 de grade Celsius).

 Iran



 Autostrada
 Autogara in Shiraz
 Poarta Coranului
 Iran
Autostrada

Hotelul din Esfahan (Hotel Totia - recomandarea lui Mousavi) a fost cam cea mai buna oferta din toata calatoria (ceea ce a fost bine, pentru ca am ramas acolo vreo 4 zile), atat ca pret (~30 USD pe noapte, pe camera) cat si dpdv al confortului.


In fine, am apucat sa iesim in oras destul de tarziu - pe la 18. Foarte tare, Esfahan. Perla Iranului. Aglomeratie, lumini, etc. Podul peste rau (Si-o-Seh - Podul cu 33 de Arcade) este foarte tare si el :). Pacat ca nici asta nu are apa, cam de pe la inceputul anului din cat ni s-a povestit ulterior.

Imam Sq. - Moscheea Sheikh Lotfollah 
 Podul cu 33 de Arcade - Si-o-Seh
 Podul cu 33 de Arcade - Si-o-Seh
 Imam Sq. - Moscheea Imamului
 Strada principala - Chahar Bagh Abbasi
Strada principala - Chahar Bagh Abbasi

In drum spre Imam Sq. ne-a agatat un iranian, care tot incerca sa se bage pe sub pielea noastra. L-am trimis cu greu la plimbare, nu inainte de a ne da un mic ceva, motiv de scandal intern... 

PS. Foarte poluat. Ma usturau nasul si ochii rau de tot. 
PS 2. Bere cu roddi, Tutti Frutti, ananas, etc... Ca-n bancul ala, aici pana sa te imbeti, faci diabet ;).
PS 3. Aici, cum faci o miscare, imediat apare un iranian sa te bage in seama; daca scoti harta, daca stai pe loc, daca...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu