26 oct. 2012

Ziua 0 - Prefata Georgia & Armenia


OK, am fost in tarile care ma atrageau cel mai tare – Israel, Iran, Japonia (un pic deprimant, as zice, pentru ca nu ramane decat restul lumii :) ). Pentru celelalte 50 de destinatii avute in vedere am decis ca cel mai bine ar fi sa le organizez in functie de timp, zona, oferte de avion, tovarasi de calatorie, etc.



Pentru vacanta de toamna din 2012 au iesit in evidenta doua destinatii: tarile trans-caucaziene (Georgia, Armenia, Azerbaijan) si Asia Centrala (Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kirgizstan, Turkmenistan). Analizand factorii mentionati mai sus am ales Trans-Caucazul, eliminand totodata Azerbaijanul, din motive de viza (obtinerea ei e mai complicata chiar si decat a celei pentru Iran – iti trebuie invitatie, detalii precise despre traseu, cazare, etc. – probabil ca azerii sunt mai mult decat multumiti de veniturile din petrol & gaze ca sa mai fie interesati si de turism).

Acum, nu aveam prea multe informatii despre locurile cu pricina. Insa acele cateva aspecte pe care le stiam erau suficient de atragatoare, si intr-un fel este o parte a placerii excursiei sa descoperi locuri si oameni despre care nu ai habar ca pot fi atat de spectaculoase.

Asa ca, sa incep...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu