19 iul. 2012

Muntenegru - Ziua 4 - Kotor

Am pornit devreme (adica pe la 10 jumate) spre Kotor. Acolo, super oras medieval, parca model pentru Lord of the Rings (pe o parte mare, pe o parte munti cu inaltimi ametitoare). Segmentat in doua mari sectiuni: orasul de jos, unde este o catedrala de pe la 1190, si o biserica aproximativ din aceleasi timpuri (desi probabil construita pe ruinele unei alta chiar mai vechi decat atat), plus nenumarate alte cladiri (majoritatea probabil doar de cateva sute de ani vechime), si fortareata de sus, vreo 250m mai exact, pe o panta abrupta (“la marginea pantei abrupte”, pt cunoscatori :) ), si totul inconjurat de ziduri, Si schimband stapanirea de vreo 15 ori de-a lungul timpului (bizantini, turci, venetieni, austrieci, francezi, englezi, etc.). 





Lenea mea in a descrie respectivul oras nu trebuie sa fie pentru nimeni un impediment in a-l vizita. Senzatia a fost magica. A fost de departe cel mai placut loc din Muntenegru, si ne-a parut rau ca nu am stiut asta inainte de a merge pe acolo, si sa ne fi cazat intr-un hostel local. Este, cred, poate cea mai interesanta locatie din Muntenegru, dpdv istoric & arhitectural.






Hostel in Kotor





Catedrala














In apropiere sunt si alte locuri dragute pe care nu le-am vizitat - Tivat (unde, desi doar la 15km distanta, venetienii se relaxau la racoare vara si cald iarna, sau Herceg Novi - orasul celor o mie de trepte... Cred ca merita investigate, dar noi nu prea am avut timp pentru asta... Poate candva, in viitor, cand vom merge in Croatia, vom ajunge si pe acele meleaguri...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu