6 mar. 2013

Islanda - Ziua 1

Prima imagine asupra Islandei a fost din avion. O tara inghetata! Foarte tare!!! Si campuri de lava...




Apoi am aterizat, ne-am luat bagajele, biletele de autobuz, si am iesit din aeroport. Frig! Si zapada! Si un  vant cat pe ce sa ne ia pe sus pe distanta de cateva zeci de metri spre autocarul pentru Reykjavik.



In Bucuresti erau vreo 12 grade Celsius cand plecasem, in Islanda (cand am aterizat) vreo 2-3, fara a lua in considerare factorul de vant. Un domn de la coada de la autocar ne-a spus ca vremea fusese rea... Am zambit entuziasmat: "asta e la voi vremea rea?!" adica situatia nu putea decat sa se imbuneze...

Cateva imagini de pe drumul spre Reykjavik (situat la vreo 50km distanta de aeroportul international, Keflavik); ninsoarea se pornea din ce in ce mai tare... Pe marginea drumului: imi este greu sa zic daca arata ca un teren bombardat sau unul selenar, intrucat nu am vazut cu ochii mei niciunul dintre cele doua. Dar cred ca asa ar fi aratat (mai degraba cel bombardat).





In oras: dupa rezolvarea altor incurcaturi cu rezervarea la hotel (de negasit pentru receptioneri), am mers in centru. Foarte aproape de hotel. La prima vedere, cateva stradute (ramane sa ne lamurim in zilele urmatoare cat de mare este de fapt). Arata ca scos din basme. Casute cu cateva etaje, dar nu lipite una de cealalta, gen un bloc compact, ci una aici, una cativa metri mai incolo, etc. Luminat pretutindeni. Doar cativa trecatori (ora 8 seara), si majoritatea dintre ei clar turisti. Ne-am simtit efectiv ca intr-o alta lume. Nici filmele americane gen Singur Acasa 14 nu prezentau o imagine mai idilica :).





Despre numele tarii... Cica unul dintre primii vikingi ajunsi pe langa insula s-a uitat la ea si a zis: "hmm, Zapada-land!". Urmatorul a venit, a vazut un aisberg, si a zis: "hmm, Iceland!". Si asa i-a ramas numele...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu