1 dec. 2011

Malta - Ziua 1

La inceput a fost o stanca; apoi a fost populata de mii de ani. Prin 3600 - 3000 i.e.n., pe micuta insula Gozo au fost ridicate cele mai vechi monumente megalitice din lume, cu o buna bucata de timp inaintea piramidelor din Egipt si chiar inainte de Stonehenge. Apoi au venit fenicienii, romanii, Sf.Pavel (in drumul sau spre Roma), arabii, normanzii, Cavalerii Sf. Ioan, francezii, englezii, si, in final, independenta (1964).



Insula a capatat celebritate in secolul XVI, cand 700 de cavaleri si 8000 de localnici au aparat insula in fata unei forte de 30.000 de luptatori otomani, pana la sosirea intaririlor crestine.

Imediat ulterior acestor batalii, a fost construita Valletta. In secolele XIX si XX populatia a crescut, si mai multe orase au fost construite - in prezent, o mare parte din zona de centru-est a insulei este de fapt o continua aglomeratie urbana.

Noi ne-am cazat in St. Julian's, situat la vreo 30 de minute de mers cu autobuzul spre nord de Valletta. Aici este zona unde s-au dezvoltat cele mai multe hoteluri si unde se petrece cea mai intensa viata de noapte - cartierul Paceville. Momentul a fost relativ bine ales - temperaturi de 19 Celsius, absenta hoardelor de turisti care invadeaza Malta in timpul verii, super-oferte la hoteluri, etc.

Golful St. George's, unde era amplasat si hotelul nostru.




Prin Paceville








Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu