16 nov. 2010

Prin Israel spre Eilat

Ok, sa fac si o scurta descriere a drumului de la Ierusalim spre sudul Israelului, Eilat.





View Larger Map

Drumul are vreo 300 si ceva de km, mergand intai spre est, pana aproape de Ierihon (Jericho), apoi direct spre sud restul drumului, o buna parte fiind de-a lungul Marii Moarte.

Calatoria cu autocarul dureaza vreo 5 ore (poate mai mult, daca sunt ambuteiaje, in special in sens invers). Traversezi cateva punce de control, unde soldatii se urca in autocar sa caute chipuri dubioase...

Doua obiective turistice trebuie mentionate pe drum: Marea Moarta (te poti opri eventual, faci o baie, si iei autobuzul urmator), si Masada, cetatea cea din urma pastrata de vechii evrei, cucerita de romani prin 70e.n. (sau asa ceva, scriu din memorie), in urma carui eveniment evreii au fost imprastiati in cele 4 colturi ale lumii - un imn militar israelian zice ca "Masada nu va mai fi niciodata cucerita" - din nou, citez din memorie.

Pe drum




Marea Moarta, cel mai jos loc de pe lume, unde corpul pluteste in apa super sarata (dealtfel, utilizata in scopuri economice, pentru extragerea a tot felul de substante)


Masada (ma rog, acum e doar un platou pe un munte, cica spectaculos la rasaritul soarelui)


Tineri soldati (probabil rezervisti) la un popas prin desert




Eilat este o statiune turistica pe malul Marii Rosii (ma rog, intr-un golf de fapt), seamana cu Mamaia in ceea ce priveste oferta turistica. Desi noiembrie, erau destui turisti (multi rusi), si o baie in mare era cat se poate de placuta.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu