23 aug. 2013

Vama Veche - oare chiar "Vama nu mai e ce a fost"??

Dimpotriva, Vama este ce a fost dintotdeauna, doar ca trebuie sa stii cand si unde sa te uiti. A fost si este un bastion al spiritului liber. Un loc in care libertatea inseamna mai mult decat sa te imbeti ca porcul si sa faci pipi in mare la adapostul intunericului, sau sa agati vreo pitipoanca.

Dar ca sa te bucuri cu adevarat de asta, sunt cateva chestii necesare. Sa o eviti in weekend, atunci cand plajele sunt pline de cavaleri ai tristelor figuri. Sa mergi acolo in timpul saptamanii, cand hoardele de turisti presteaza la corporatii, ridicand firmele la cer, la sute de km distanta.

Sa mergi acolo cand plajele sunt aproximativ goale, si nimeni nu se uita ciudat la nudistii care se bronzeaza cu nepasare fata de cei din jur (care sunt la fel de nepasatori). Si cand, surpriza, mai vezi oameni care strang, din proprie initiativa, gunoaiele de pe plaja (in principal PET-uri si cutii de bere lasate de meseriasii care chefuisera peste noapte, urmand ca, probabil, sa se planga apoi ca "Vama nu mai e ce a fost").

Si atunci, vei avea ocazia sa vezi Marea Neagra ca fiind nu neaparat neagra. Dintr-un unghi corect pozitionat, s-ar putea sa se asemene cu marile acelea turcoaz din jurul Greciei. Iar cei de langa ea sa fie chiar niste oameni frumosi.






















Asta imi place mult



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu