21 iul. 2013

Marea Neagra - Corbu

In mintea mea era o oarecare confuzie: Corbu, Vadu, cam acelasi lucru, undeva pe la nord de Navodari. Undeva unde am ajunge relativ repede din Kosmos (unde vremea era mohorata), adica in vreo ora sau asa ceva.


20 iul. 2013

15 iul. 2013

Grecia - Zakynthos - Postfata

Poate ceea ce ar mai fi de adaugat se leaga de Cicade, niste insecte de vreo 3cm, care fac o galagie infernala pe tot parcursul zilei, pretutindeni.


14 iul. 2013

Grecia - Zakynthos - Bonus

Bonus (adica o rasplata neasteptata) a fost ultima zi. Am inchiriat niste ATV-uri, am mers cu ele vreo 12km spre nord pana la plaja Xigia.


13 iul. 2013

Grecia - Zakynthos - Tururi organizate

De cum am ajuns la aeroport in Zakynthos, cei aproximativ 170 de romani din cursa noastra charter au fost preluati de autocare si distribuiti catre hotelurile unde aveau bilete (traiasca diversitatea, din fericire duse sunt vremurile cand daca luai o excursie prin agentie toata gasca mergea in acelasi hotel). Eh, se pare ca aproape jumatate dintre cei din avion erau acolo adusi de Christian Tour (pentru cunoscatori (Claudiu in special), Turistu' de la Scoala de ghizi ;) ), chiar daca biletele fusesera subcontractate de alte agentii. Deci, doua autocare pline. Dupa ce am serpuit pe insula aproape o ora, lasandu-i pe unii si pe altii pe la hotelurile lor, zice ghida: "pai, eu cobor aici, mai sunt doua destinatii, una la 5 minute, alta la vreo 25, hai noroc si ne auzim!". Pai, si tocmai noi si inca o familie eram norocosii care mai aveau de mers 25 de minute...


10 iul. 2013

Grecia - Zakynthos - Pe cont propriu

Primele doua zile (ma rog, zilele 2 si 3 de fapt) am inchiriat o masina, un Suzuki Jimny (cam obosit dealtfel) cu care am strabatut insula in lung si in lat. Ocazie cu care am descoperit ca plajele sunt de vreo 4 feluri, in functie de doua criterii: 1) stancoase sau nu (adica in varianta 2 cu vreo 20-30 de metri pana sa iti ajunga apa la brau, in vreme ce in prima varianta te scufundai dupa 3 metri de la mal), si 2) populare sau nu (adica cu sau fara gramada de turisti pe ele). Ok, ideala pentru mine era varianta cu adancime mare si stanci, si fara populatie :).


7 iul. 2013

Grecia - Zakynthos - Prefata

Am vrut noi sa ajungem in Zakynthos cam de anul trecut, in cautarea unei vacante linistite, relaxante, la caldurica (atunci cand in Romania deja toamna era instalata, cu ploi si frig, prin octombrie), dar nu am gasit un mijloc convenabil de a ajunge pe acolo. Stiam doar ca aceasta insula intruneste conditiile de mai sus, si ca are niste peisaje absolut fabuloase, si cam atat despre ea. A trebuit sa amanam plecarea, insa prin primavara acestui an, cand abia revenisem din Islanda, am gasit o super oferta de la o agentie de turism, pentru luna iulie. Nu am fost entuziasmat de perioada, gandindu-ma ca ne vom coace la propriu pe acolo, insa am mers inainte.