25 iul. 2010

Fagaras - Ziua 3

Pe o ceata cumplita am plecat spre Barcaciu. Comentam ca facusem deja 3 ore pana acolo, cand am auzit vocea cabanierului "mult, mult", dar de vazut nu-l vedeam inca...


24 iul. 2010

Fagaras - Ziua 2

Scopul era clar: sa ajungem pe varful Negoiu - 2535m, al doilea varf ca inaltime din Romania. Am plecat devreme, prin Piatra Pranzului. Citisem ca urma sa trecem peste 9 podete (despre care credeam eu ca sunt aruncate peste 9 paraie), si nu luasem prea multa apa cu noi. Insa, cele 9 podete era de fapt pe marginea muntelui, peste diverse prapastii, si era imposibil sa iei apa de acolo. La un moment dat am fost aproape de un firav curs de apa, si ne pregateam sa ne aprovizionam, cand a aparut de nicaieri un cioban, un fiu al muntelui, care ne-a zis sa stam linistiti si sa luam apa de mai de sus, apoi a disparut. A fost ca o aparitie magica, din filmele cu vrajitori, insa mai sus am iesit intr-un fel de platou, de unde incepea urcusul adevarat, si acolo am gasit si apa.


23 iul. 2010

Fagaras - Spre Varful Negoiu - Ziua 1

Fagaras... Cei mai frumosi munti... Sublimi, maiestuosi, imensi, respectabili... Nu am cuvinte... Candva, prin 1998, am intalnit un ceh pe acolo (eram inspre Balea, venind dinspre Podragu), care ne-a declarat ca sunt la fel de atragatori ca Himalaya. Ca el merge in fiecare an in Himalaya, si certifica frumusetea Fagarasilor (pe vremea aceea, cica cel mai bun zbor spre Tibet era prin intermediul Tarom - ehe, vremuri...).